Vippi netissä - Vipit heti tilille

Laina- ja rahoituspalvelujen siirtyminen internettiin on kuluttajan kannalta suotuisa tilanne, sillä lainan hakeminen onnistuu aiempaa helpommin ja nopeammin. Koko lainan hakemusprosessi on täysin sähköinen, etkä tarvitse perinteisten pankkilainojen edellyttämiä vakuuksia tai takaajia lainallesi.

Netistä haettavista lainoista kenties tunnetuimpiin kuuluvat ns. pienlainat, jotka tunnetaan myös yleisesti nimellä pikavippi tai pikalaina. Näille lainoille ominaista on, että hakukelpoisuuden edellytyksiin kuuluvat yleensä ainoastaan täysi-ikäisyys ja puhtaat luottotiedot, joista ei löydy maksuhäiriömerkintöjä. Pikavipit eli pienlainat ovat nimensä mukaisesti suuruudeltaan usein lainatuotteista pienimpiä. Tästä johtuen laina usein myös maksetaan takaisin kertasuorituksena sen sijaan, että lainaa lyhennettäisiin kuukausittain pienemmissä erissä.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Kaikkien muiden lainatuotteiden tapaan, viime kädessä lainantarjoaja määrittelee ne kriteerit, mitä lainan hakijalta edellytetään. Nämä vaatimukset voivat siis vaihdella eri lainantarjoajien välillä. Yleiset pikavippejä koskevat hakukriteerit ovat hakijan täysi-ikäisyys sekä luottokelpoisuus. Hakijalla ei siis saa olla maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissaan.

Tyypillisesti suurempia lainoja hakiessa myös vaatimukset voivat olla tiukemmat. Suurempia summia haettaessa maksukyky arvioidaan usein tarkemmin, jolloin hakijan tulee toimittaa lainantarjoajan määrittelemät asiakirjat tulotietojen todentamiseksi.

Yleensä kuitenkin pikavipit ovat helposti haettavissa, eikä erilaisten liitteidenkään toimittamista edellytetä. Kyseessä on nopea laina, jonka saat tilillesi usein välittömästi – ja vastaavasti maksat myös ottamasi lainan takaisin usein jo viimeistään kuukauden sisällä.

Mitä kuluja lainaan kuuluu?

Nykyään useimmat lainantarjoajat tarjoavat ensimmäisen pikavipin uusille asiakkaille koroitta ja lisäkuluitta, mikäli laina maksetaan määriteltyyn eräpäivään mennessä takaisin kokonaisuudessaan. Tämä siis tarkoittaa käytännössä sitä, että maksat takaisin ainoastaan sinulle myönnetyn lainan – et enempää.

Muissa tapauksissa pikalainoista peritään käytännössä aina vähintään korkoa. Mediassakin kauhisteltu todellisen vuosikoron suuruus on herättänyt keskustelua puolin ja toisin. On kuitenkin hyvä huomioida, että vaikka pikalainan todellinen vuosikorko usein vaikuttaa ensi silmäykseltä valtavan kokoiselta, todellisuudessa lainalle ei ennätä kertymään merkittävästi korkoa, sillä se maksetaan takaisin hyvin nopeasti. Lainantarjoajien välillä on myös eroa korkojen ja muiden kulujen suhteen, joten pikalainayhtiötä valitessa huolellinen vertailu on ehdottomasti suositeltavaa. Vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon, sillä tässä on huomioitu kaikki lainan sisältämät kulut.

Kuinka pikavippiä haetaan?

Pikavipit ovat haettavissa netissä. Yleensä uuden asiakkaan tulee hakea ensimmäistä lainaa suoraan lainantarjoajan kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakemuksella. Useimmiten lainahakemuksen täyttäminen onnistuu nopeasti, eikä vie muutamaa minuuttia kauempaa. Vanhoille asiakkaille tarjotaan toisinaan myös mahdollisuutta hakea ensilainan jälkeisiä lainoja yksinkertaisesti tekstiviestillä.

Rahat heti tilille

Kuten tästäkin artikkelista on varmasti jo käynyt ilmi, pikavipit toimivat nimensä mukaisesti kokonaisvaltaisesti hyvin nopeasti – olipa kyse sitten lainan hakemisesta tai takaisinmaksusta. Vastaavalla nopeudella toimivat myös rahansiirrot.

Koska pikavipin hakemusprosessista jää usein kokonaan pois erilaisten pakollisten liitteiden toimittaminen, hakemukset voidaan käsitellä hyvin nopeasti. Tyypillisesti rahat tulevat tilille lainayhtiön asiakaspalvelun aukioloaikojen puitteissa vain muutamassa kymmenessä minuutissa.