Kulutusluotto – Lainaa tarpeidesi mukaan

Etsitkö joustavaa lainamuotoa, joka mahdollistaa myös helpon lisälainan ottamisen? Jos vastasit myöntävästi, kulutusluotto saattaa olla sinulle sopiva rahoitusmuoto. Kulutusluotto on jatkuvaluonteinen laina, jota maksetaan takaisin kuukausierissä. Tässä artikkelissa vastaamme yleisiin kulutusluottoa koskeviin kysymyksiin.

Mikä kulutusluotto on?

Kulutusluotto on nykyaikainen ja joustava rahoitusratkaisu tilapäiseen rahoitustarpeeseen. Netissä haettavat kulutusluotot ovat helppo tapa rahoittaa nettiostoksia tai kodin hankintoja, kuten huonekaluja tai pieniä ulkomaanmatkoja. Yleensä hakijalle myönnetään henkilökohtainen luottoraja, tyypillisesti 2000 tai 3000 euroa, jonka puitteissa asiakas nostaa lainaa omalle tililleen. Korkoa maksetaan vain nostetusta luotosta, mutta yleensä kulutusluottoihin liittyy myös muita kuluja, kuten tilinhoitomaksuja ja nostokuluja. Kulutusluottojen laina-aika voi lainattavasta summasta riippuen olla jopa vuosia.

Miten kulutusluottoa haetaan?

Kulutusluottoja voi hakea netissä täytettävällä lomakkeella, jossa yleensä kysytään henkilötietojen lisäksi myös tulotietoja sekä hakijan mahdollisia muita lainoja. Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu näppärästi netissä, ja myös liitteet voi lähettää sähköisesti. Joissakin palveluissa asiakkaan maksukyvyn arviointiin käytetään Instantor-palvelua, joka asiakkaan tilitietojen perusteella antaa arvioin asiakkkaan maksukyvystä. Hakemuksen täyttämisen jälkeen alustava lainapäätös annetaan yleensä välittömästi, ja rahat ovat nopeimmillaan asiakkaan tilillä muutamassa minuutissa. Lisänostojen tekeminen onnistuu useimmissa palveluissa nettipalvelussa tai tekstiviestitse. Asiakkaan kannattaa kuitenkin lukea lainaehdot huolellisesti, sillä jokaisesta nostosta veloitetaan yleensä erillinen nostokulu.

Kenelle kulutusluottoja myönnetään?

Kulutusluottoa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, luottokelpoinen henkilö. Yleensä hakijoilta edellytetään lisäksi suomalaista pankkitiliä sekä tiliin liitettyjä verkkopankkitunnuksia, vakituista osoitetta Suomessa sekä henkilökohtaista matkapuhelinnumeroa. Hakijan luottotiedot tarkistetaan yleensä hakemuksen täyttämisen yhteydessä. Maksuhäiriömerkintöjä omaaville henkilöille ei pääsääntöisesti myönnetä kulutusluottoja, pikavippejä tai muitakaan lainatuotteita. Lainanantajilla saattaa olla omia vaatimuksia lainanhakijoille. Suurempien lainojen tapauksissa esimerkiksi hakijalta edellytettävä ikä voi olla korkeampi, esimerkiksi 21 tai 23 vuotta.

Miten löydän edullisimman kulutusluoton?

Ennen kulutus- tai muun luoton hakemista kannattaa huolellisesti selvittää, millaisia lainatuotteita markkinoilla on, sekä pohtia, millainen laina sopisi parhaiten omaan tilanteeseen. Lainoja voi vertailla netistä löytyvien lainavertailujen avulla, mutta niitä käytettäessä kannattaa tarkistaa, että vertailussa käytetyt tiedot ovat ajan tasalla. Jos vertailu on päivitetty viime vuonna, ovat tiedot varmasti joltain osin vanhentuneita.