Joustoluotto

Lainan hakeminen onnistuu nykyään nopeasti ja vaivattomasti myös netissä. Eri lainapalvelujen tarjoajat markkinoivat lainoja monilla eri nimikkeillä, kuten pikalaina tai pikavippi, kulutusluotto, kertalaina ja joustoluotto. Kaikille näille yhteistä on nopea hakemusprosessi, joka perustuu ennen kaikkea siihen, että perinteisiin pankkilainoihin verrattuna netistä haettavat lainat ovat pääsääntöisesti vakuudettomia. Tämä tarkoittaa, että et tarvitse lainallesi vakuuksia tai takaajia; yleisenä edellytyksenä on ainoastaan, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eli toisin sanottuna luottotiedoistasi ei löydy maksuhäiriömerkintöjä.

Koko hakemusprosessi on tyypillisesti hoidettavissa täysin sähköisesti lainantarjoajan kotisivuilta löytyvällä verkkohakemuksella. Lainapalvelusta riippuen toisinaan voidaan myös vaatia tiettyjen tulotositteiden toimittamista, joita ovat palkansaajilla palkkakuitti ja eläkeläisillä kopio eläkepäätöksestä ja / tai veroilmoituksen erittelyosasta.

Usein saat alustavan lainapäätöksen jo heti lähetettyäsi lainahakemuksen. Alusta päätös perustuu antamiisi tietoihin, jotka lainantarjoajasta riippuen voidaan vielä tarkistaa erikseen. Tämän jälkeen saat lopullisen lainatarjouksen ja -päätöksen, joka on tarvittaessa allekirjoitettava sähköisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Käytäntö vaihtelee hieman eri lainapalvelujen välillä.

Joustoluotto

Nimensä mukaisesti joustoluotto on joustava rahoitusratkaisu arjen ja vapaa-ajan menojen kattamiseen. Käytännössä kyseinen laina toimii perinteisen luottokortin tapaan. Hakiessasi lainaa, sinulle myönnetään luottolimiitti, joka on palvelusta riippuen joko kaikille hakijoille sama, kiinteä summa tai vaihtoehtoisesti laskettu henkilökohtaisesti luottokelpoisuuden perusteella. Tällöin usein hyvän maksukelpoisuuden omaaville henkilöille voidaan myöntää myös korkeampi luottoraja.

Joustoluottoa voidaan käyttää joustavasti määritellyn luottorajan puitteissa. Koko lainasummaa ei tarvitse nostaa kerralla - joskin tämä on tietenkin mahdollista - vaan voit tehdä useita, pienempiä nostoja niin usein kuin haluat. Maksaessasi jo nostamaasi lainapääomaa takaisin, palautat myös alkuperäistä luottolimiittiä, jolloin saat sen uudelleen käyttöösi.

Joustoluoton kulut sisältävät yleensä pienen nostoprovision, jonka suuruus määräytyy nostetun summan perusteella. Lisäksi nostetulle summalle kertyy normaalisti lainakorkoa. Mikäli et nosta koko lainaa kerralla, käyttämättä jäänyt osuus luottolimiitistä jää lainatilillesi ilmaisiksi lisävaroiksi, jolle ei kerry korkoa. Joustoluotossa maksat siis ainoastaan käyttämästäsi lainasta.

Kulutusluotot

Perinteistä lainaa vastaava kulutusluotto soveltuu kattavasti arjen pienempien ja suurempien menoerien kattamiseen. Lisäksi voit yhdistää sen avulla useammat pienlainat ja osamaksut yhdeksi isommaksi yhdistelylainaksi, ja näin ollen säästää kuukausittaisissa kuluissa sekä parantaa omaa talouden hallintaasi. Lainantarjoajasta riippuen kulutusluottoa voidaan myös markkinoida eri nimikkeillä, kuten kertalainana, remonttilainana tai matkalainana.

Kulutusluoton määrä vaihtelee eri lainatarjoajien välillä. Tyypillisesti hakijan maksukyky arvioidaan henkilökohtaisesti annettujen tulotietojen perusteella ja myönnettävä lainasumma määräytyy tämän pohjalta. Voit usein parantaa mahdollisuuksiasi saada haluamasi lainasumman hakemalla lainaa yhdessä toisen, samassa taloudessa asuvan henkilön kanssa.

Kulutusluottoon voi lainakoron lisäksi kohdistua muita lisäkuluja, joita voivat lainantarjoajista riippuen olla mm. kuukausittaiset tilinhoitomaksut, kertaluontoinen avausmaksu sekä erinäiset maksujen myöhästymisestä koituvat viivästymiskulut. Lainojen vertailussa kannattaakin ennen kaikkea kiinnittää huomiota siihen, mikä on lainan todellinen vuosikorko. Tämä summa pitää sisällään kaikki lainaan kohdistuvat kulut, joten ikävien yllätyksien ja piilokulujen välttäminen on nykyään erittäin helppoa.

Kulutusluotot