Autolainan ottaminen netistä

Autolaina on usein ajankohtainen asia ja se voi tulla eteen missä tahansa elämänvaiheessa. Kyseessä voi olla henkilö, joka haaveilee ensimmäisen autonsa ostamisesta, tai vanha auto on voinut hajota, jolloin uuden hankkiminen on ehdotonta, varsinkin jos se on ainut tapa päästä töihin ja muihin tärkeisiin paikkoihin. Autolaina voi olla myös ajankohtainen, kun mietitään paremman auton hankkimista. Autot eivät säilytä arvoaan erityisen hyvin, joten jos oma auto alkaa vanhenemaan, kannattaa se vaihtaa uudempaan malliin ja myydä ennen kuin arvo laskee kovin paljoa. Tähän ei kuitenkaan aina ole mahdollisuutta noin vain, sillä harvoilla henkilöillä on tarvittavia summia säästössä tilillä. Sen takia autolaina voi olla kätevä vaihtoehto ja tietyissä tilanteissa jopa se ainoa keino, millä arki saadaan taas rullaamaan sujuvasti.

Mistä autolaina kannattaa ottaa

Koska netistä autolainan ottaminen on hyvin kätevää, tässä artikkelissa ei keskitytä muiden lainojen ottamiseen. Netissäkin on kuitenkin valinnanvaraa eri lainojen kesken, eli se mistä autolaina otetaan, vaikuttaa siihen kuinka hyvä autolaina on. Autolaina otetaan useimmiten toisesta alla olevista paikoista:

  • Pankki

Pankit myöntävät autolainoja hakijoille myös netin kautta, jolloin välistä jäävät pitkät käynnit konttoreilla ja keskusteleminen lukuisten eri virkailijoiden kanssa. Ongelma pankkien antamissa lainoissa on kuitenkin se, että usein kriteerit lainan antamiselle ovat hyvin korkeat ja vaikka laina voitaisiin maksaa helposti takaisin, ei pankki näe lainan antamista kannattavaksi kyseiselle henkilölle.

  • Muut rahalaitokset

Muut rahalaitokset, kuten pikavippejä tarjoavat yritykset, voivat myös tarjota autolainaa. Nämä lainat annetaan usein pienemmillä kriteereillä, eli useammilla hakijoilla on mahdollisuus saada laina. Netissä hakemukset voidaan täyttää muutamissa minuuteissa ja jokainen laina päätös saadaan usein vain 10 minuutin, tai muutaman tunnin kuluessa. Se mikä tekee näistä lainoista erittäin kätevän, on rahansiirtojen nopeus. Kun hyväksytty lainapäätös on saatu, on rahat omalla tilillä viimeistään seuraavana päivänä, mutta usein jo saman päivän aikana.

Minkälainen autolaina sopii itselle?

Koska autolaina voidaan ottaa useasta eri paikasta ja tarjoajia on monia, yrittävät jokainen rahalaitos saada asiakkaan omalle puolelleen. Tämän takia ei kannata valita ensimmäistä mahdollista lainaa, vaan niitä tulee vertailla. Eri paikoista on mahdollista saada eri hintaisia lainoja, eli korkojen ja kulujen hinnat tulevat vaihtelemaan suuresti. Myös se, kuinka paljon lainaa kyseisellä henkilöllä on mahdollisuus saada, riippuu paljon lainan antajasta. Netistä löytyy runsaasti sivustoja, joilla voidaan vertailla eri palveluiden myöntämiä lainoja ja syöttämällä hakukoneeseen omat tiedot ja tarpeet, saadaan parhaimmat lainat listattua esille.

Kannattaako autolaina ottaa?

Ennen kuin lainaa otetaan, kannattaa miettiä tarkkaan pystytäänkö se maksaa takaisin. Lainan maksamatta jääminen voi johtaa pahoihin taloudellisiin ongelmiin, eli heikoista syistä sitä ei tule ottaa. Toisaalta jos auton hankkiminen on elintärkeää töiden ja arjen pyörittämisen takia, voi lainan ottaminen olla hyvinkin perusteltua.