Autolainan hakeminen netistä

Autolaina on usein ajankohtainen asia, ja se voi tulla eteen missä tahansa elämänvaiheessa. Kyseessä voi olla henkilö, joka haaveilee ensimmäisen autonsa ostamisesta. Tai ehkä vanha auto on hajonnut, jolloin uuden hankkiminen on ehdotonta, varsinkin jos se on ainut tapa päästä töihin ja muihin tärkeisiin paikkoihin.

Autolaina voi olla myös ajankohtainen, kun mietitään paremman auton hankkimista. Autot eivät nimittäin säilytä arvoaan kovinkaan hyvin, joten jos oma auto alkaa vanhentua, kannattaa se myydä ennen kuin auton arvo laskee kovin paljoa ja vaihtaa uudempaan malliin. Tähän ei kuitenkaan aina ole mahdollisuutta noin vain, sillä harvoilla henkilöillä on tarvittavia summia säästössä tilillä. Sen takia autolaina voi olla kätevä vaihtoehto. Tietyissä tilanteissa se voi olla jopa se ainoa keino, millä arki saadaan rullaamaan sujuvasti.

Mistä autolaina kannattaa ottaa?

Netissä on valinnanvaraa eri rahoittajien välillä, eli se mistä autolaina otetaan, vaikuttaa siihen kuinka hyvät autolainan ehdot ovat. Autolaina otetaan useimmiten joko pankeista tai muista rahoituslaitoksista.

Pankit myöntävät autolainoja hakijoille myös netin kautta, jolloin välistä jäävät pitkät käynnit konttoreilla ja keskusteleminen lukuisten eri virkailijoiden kanssa. Ongelma pankkien antamissa lainoissa on kuitenkin usein se, että kriteerit lainan antamiselle ovat hyvin korkeat. Joten vaikka laina voitaisiin maksaa helposti takaisin, ei pankki näe lainan antamista kannattavaksi tietylle henkilölle.

Muut rahalaitokset, kuten pikavippejä tarjoavat yritykset, tarjoavat usein myös autolainaa. Nämä lainat annetaan usein höllemmillä kriteereillä kuin pankeissa, eli useammilla hakijoilla on mahdollisuus lainaan. Netissä hakemukset voidaan täyttää muutamissa minuuteissa ja jokainen lainapäätös saadaan usein minuuteissa tai tunneissa. Se mikä tekee näistä lainoista erittäin kätevän, on rahansiirtojen nopeus. Kun hyväksytty lainapäätös on saatu, on rahat lainahakijan tilillä usein jo saman päivän aikana, mutta viimeistään seuraavana päivänä.

Minkälainen autolaina sopii itselle?

Koska autolaina voidaan ottaa useasta eri paikasta ja lainantarjoajia on monia, yrittää jokainen rahalaitos voittaa asiakkaan omalle puolelleen. Tämän takia ei kannata valita ensimmäistä mahdollista lainatarjousta, vaikka se näyttäisi houkuttelevalta, vaan niitä kannattaa kilpailuttaa ja vertailla. Maltti on valttia laina-asioissa, varsinkin kun kyse on lainojen ehdoista.

Myös se, kuinka paljon lainaa kyseisellä henkilöllä on mahdollisuus saada, riippuu paljon lainanantajasta. Netistä löytyy runsaasti sivustoja, joilla voidaan vertailla eri palveluiden myöntämiä lainoja. Syöttämällä hakukoneeseen omat tiedot ja tarpeet saadaan parhaimmat lainat listattua esille.

Kannattaako autolaina ottaa?

Ennen kuin haet lainaa kannattaa miettiä tarkkaan, pystytkö maksamaan sen takaisin. Lainan maksamatta jättäminen voi johtaa suuriin taloudellisiin ongelmiin ja seuraamuksiin, eli vähäisistä syistä lainaa ei tule ottaa. Toisaalta jos auton hankkiminen on elintärkeää töiden ja arjen pyörittämisen takia, voi lainan ottaminen olla hyvinkin perusteltua.