Vertaamalla edullisempi laina

By kreditor.fi


Posted On 28 Jun 17 - 09:06:00Sopivan lainan tai luoton löytäminen voi olla joskus haastavaa, sillä tarjolla on valtava määrä erilaisia lainatuotteita. Internetin ansiosta vertailu on nopeaa ja helppoa, mutta toisaalta tarjolla on myös paljon vanhentunutta ja joskus jopa väärää tietoa. Tässä artikkelissa kerromme siitä, miten löydät sinulle sopivimman lainan vertailemalla eri yritysten lainatuotteita.

Sopivan lainatyypin valinta

Tarjolla on sekä kertaluonteisia lainavaihtoehtoja, kuten perinteiset pikavipit, sekä joustavampia luottovaihtoehtoja, joissa lainoja lyhennetään kuukausittain sovittavalla summalla. Pikavippi on yleensä melko pieni, tyypillisesti enintään 500 euron suuruinen kertalaina, joka maksetaan kokonaisuudessaan takaisin laina-ajan päätyttyä. Laina-aika voi vaihdella muutamista päivistä kuukauteen. Kertalaina sopii rahoitusvaihtoehdoksi silloin, kun tiedät tarkkaan tarvitsemasi rahasumman ja toisaalta myös sen, milloin pystyt maksamaan lainan kokonaisuudessaan takaisin. Pienehkö pikavippi sopii ratkaisuksi esimerkiksi tilanteeseen, jossa kodinkone yllättäen hajoaa.

Suurempiin lainatarpeisiin sopivat parhaiten suuremmat kulutus- ja joustoluotot, joita ei tarvitse maksaa kerralla kokonaan takaisin. Kulutusluotot ovat tyypillisesti vähintään 2000-3000 euron suuruisia lainoja, joiden laina-aika vaihtelee muutamista kuukausista useisiin vuosiin. Joustoluottojen hyvä puoli asiakkaan kannalta on myös se, että ne mahdollistavat lisärahoituksen nostamisen käyttöön myönnetyn luottorajan puitteissa. Asiakkaan ei siis tarvitse heti nostaa käyttöönsä koko myönnettyä lainasummaa, vaan hän voi nostaa rahaa tililleen juuri silloin, kun hän sitä tarvitsee. Vaikka korkoa lainalle kertyy vain nostetusta luotosta, sisältyy näihin luottoihin yleensä myös muita kuluja, kuten tilinhoitomaksuja.

Luotettavan vertailun löytäminen

Internet on täynnä monenlaisia laina- ja luottovertailuja. Monet vertailuista ovat lainayritysten itsensä ylläpitämiä, ja siksi ne saattavat sisältää vain muutamia eri lainavaihtoehtoja. Valmiiden lainavertailujen käyttö on kätevää ja nopeuttaa sopivan lainan löytämistä, mutta yhden vertailun varaan ei kannata lainan valintaa rakentaa. Tutustu siis moniin vertailusivustoihin ja vertaile sivustoilla esitettyjä tietoja. Jotkut sivustot saattavat sisältää myös vanhentunutta tietoja, joten sivuston päivittämisen ajankohtaan kannattaa kiinnittää huomiota. Jos vertailussa käytetyt tiedot on esimerkiksi kerätty yli puoli vuotta sitten, sisältää vertailu todennäköisesti ainakin osittain vanhentunutta tietoa. Muista myös tarkistaa, että vertailu sisältää lainoista samanlaista informaatiota. Jos esimerkiksi etsit 3000 euron luottoa, sisällytä vertailuun vain suuruusluokaltaan samanlaisia lainoja.


messages.blogsearch

messages.blogcategories